Färs och svampcannelloni med marsalavin

Upplagt:

Antal Personer: 6

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Gör gärna Bechamelsåsen och köttröran en dag i för väg.
Ställ i kylskåpet
Tre till två canneloni per person är lagom om man har sallad till


Ingredienser:

  • Lök 1 st
  • Champinjoner 300 g
  • Smör 1 msk
  • Olivolja 1 msk
  • Salt 15 tsk
  • Svartpeppar 2 krm
  • Nötfärs 500 g
  • Basilika 1 dl
  • Ricottaost 250 g
  • Lasagneplattor 18 st
  • XXXXX 1 X
  • Smör 2 msk
  • Vetemjöl 3 msk
  • Mjölk 6 dl
  • Marsalavin 1 dl
  • Salt 75 tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Permesanost 2 msk

Instruktioner:

1 - Hacka lök och svamp fräs i stekpanna. Salta Peppra
2 - Tillsätt köttfärs stek färdigt. Svalna
3 - Gör Bechamelsås
4 - Smält smör och häll i mjölet och späd med mjölken vispa och koka på låg värme i 4 minuter ungefär så mjölsmaken försvinner.
5 - Tillsätt marsalavinet ställ kastrullen åt sidan. Svalna
6 - Sätt Ugnen på 200 grader
7 - Häll lite bechamelsås i en form 25x30cm
8 - Häll i ricottaost och basilika och muskot i köttsåsen
9 - Fördela köttblandningen på plattorna rulla ihop, skarven nedåt
10 - Häll resten av såsen över plattorna och strö på permesanosten
11 - Gratinera i 25 - 30 minuter

Servera en Fänkålssallad till med cocktailtomater