Blodapelsinsaft

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Ett gamalt recept jag fått av Lilly
Gjort helst på blodapelsin Gyllene Korset enligt Lilly, men nu aldra helst på Ekologiska apelsine och citroner


Ingredienser:

  • Blodapelsiner 12 st
  • Citron 2 st
  • Vatten 2 L
  • Socker 2 Kg
  • Citronsyra 45 g
  • Vatten 1 dl

Instruktioner:

1 - Tvätta apelsinerna noga och citronerna
Om jag inte får tag i ekologiska blodapelsiner tar jag blonda ekologiska apelsiner och river skalet av dem men blandar i blodapelsiner i saften. Så saften består av blonda och blodapelsiner.
2- Riv skalet av apelsinerna bara det gula ej det vita som är bittert.
På ett rivjärn
3 - Koka upp vatten och socker och RASPET låt det KALLNA
4 - Rör ut citroncyran i varmt vatten EJ i hett vatten.
5 - Pressa apelsinerna och citronerna tillsätt den kalla lagen
6 - Låt stå och dra kallt Sila upp i rena kärl frys.
Tillsätt eventuellt konserverings medel