Norrskenstårta

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Gjorde jag 2004/ dec då vi lagade mat med Pontus och Jespers vänner 12 bitar frisk lätt MVG .
Går bra att frysa tårtan om man inte lägger på garneringen. Kan göra tårtan dagen innan också


Ingredienser:

  • Sötmandel 100 g Mandelbotten
  • Strösocker 1 dl Mandelbotten
  • Äggvitor 3 st Mandelbotten
  • 1 st
  • Gelatinblad 4 st Hallonmousse
  • Hallon 200 g Hallonmousse
  • Strösocker 1 dl Hallonmousse
  • Grädde 2 dl Hallonmousse
  • Äggvitor 3 st Hallonmousse
  • Strösocker 3 msk Hallonmousse
  • 1 st
  • Gelatinblad 4 st Vinbärsmousse
  • Grädde 2 dl Vinbärsmousse
  • Äggvitor 3 st Vinbärsmousse
  • Strösocker 3 msk Vinbärsmousse
  • Svartvinbärssaft 1.5 dl Vinbärsmousse
  • Gelatinblad 2 st Garnering
  • Svartvinbärssaft 1 dl Garnering
  • Vatten 1 dl Garnering
  • Citronmeliss 1 st Garnering

Instruktioner:

1 - Sätt ugnen på 175 grader
2 - Klä form 24 cm med löstagbar sida med bakplåtspapper och smöra och mjöla formen.
3 - Skålla skala mandel kör tillsammans med socker i matberedare
eller mal
4 - Vispa äggvitorna hårt vänd ner socker och mandel bred ut i formen
5 - Grädda ca. 25 minuter nedre falsen
Moussen:
6 - Blötlägg gelatin.
7- Kör hallon med 1 dl socker i matberedare häll i sil för att ta bort kärnor tar tid.
8 - Blötlägg gelatinet och smält på svag värme tillsätt svartvinbärs saften.
9 - Vispa grädde och vispa äggvitor tillsätt socker till äggvitorna i slutet.
10- Blanda avsvalnat gelatin med saften och grädden och vänd ner äggvitevispet.
11 - Mandelbottnen svalnat lägges moussen på ställ i kylen
12 - Gör hallonmoussen Smält gelatin vispa grädde blanda vispad grädde och gelatin vänd försiktigt ner vispad äggvita i smeten.
13- Lägg halonmoussen på vinbärsmoussen när vinbärsmoussen stelnat något och ställ kallt och låt stelna, tar några timmar.
14- Garnering: Smällt gelatin blanda med vinbärsaft och vatten, Svalna
15 - Då konsistensen blivit lite tjockare skedas den upp på tårtan och får stelna.
16 - OBS ! Om tårtan skall frysas häll inte på Garneringen.