Upplagt:
Antal Personer: 0
Vegetariskt: Nej
Omdöme:
Lagat
Om:
Gjorde jag 2004/ dec då vi lagade mat med Pontus och Jespers vänner 12 bitar frisk lätt MVG .
Går bra att frysa tårtan om man inte lägger på garneringen. Kan göra tårtan dagen innan också
Ingredienser:
Instruktioner:
1 - Sätt ugnen på 175 grader
2 - Klä form 24 cm med löstagbar sida med bakplåtspapper och smöra och mjöla formen.
3 - Skålla skala mandel kör tillsammans med socker i matberedare
eller mal
4 - Vispa äggvitorna hårt vänd ner socker och mandel bred ut i formen
5 - Grädda ca. 25 minuter nedre falsen
Moussen:
6 - Blötlägg gelatin.
7- Kör hallon med 1 dl socker i matberedare häll i sil för att ta bort kärnor tar tid.
8 - Blötlägg gelatinet och smält på svag värme tillsätt svartvinbärs saften.
9 - Vispa grädde och vispa äggvitor tillsätt socker till äggvitorna i slutet.
10- Blanda avsvalnat gelatin med saften och grädden och vänd ner äggvitevispet.
11 - Mandelbottnen svalnat lägges moussen på ställ i kylen
12 - Gör hallonmoussen Smält gelatin vispa grädde blanda vispad grädde och gelatin vänd försiktigt ner vispad äggvita i smeten.
13- Lägg halonmoussen på vinbärsmoussen när vinbärsmoussen stelnat något och ställ kallt och låt stelna, tar några timmar.
14- Garnering: Smällt gelatin blanda med vinbärsaft och vatten, Svalna
15 - Då konsistensen blivit lite tjockare skedas den upp på tårtan och får stelna.
16 - OBS ! Om tårtan skall frysas häll inte på Garneringen.