Lillys pepparkakor

Upplagt:

Antal Personer: 0

Vegetariskt: Nej

Omdöme:
Lagat

Om:
Det är ett svårt recept man får var försiktig med mjölet.
Lilly bakade dem här på Solbo jag fick receptet av henne.
De är spröda och flyter ut


Ingredienser:

  • Sirap 1 dl
  • Socker 5 dl
  • Ingefära 1 msk
  • Kanel 1 msk
  • Nejlika 1 msk
  • Smör 300 g
  • Grädde 1 dl
  • Ägg 1
  • Vetemjöl 650 g
  • Bikarbonat 1 msk

Instruktioner:

- Smält smöret
- Häll i Sirap, Socker, Ingefära, Kanel, Nejlika .
- Koka upp allt, koka några minuter svalna lite innan hälles över mjölet
- Häll bikarbonatet i mjölet och blanda väl.
- Häll grädden och ägget i mjölet
- Häll den avsvalnade massan över mjölet blanda degen den skall vara ganska lös.
- Degen skall stå ett dygn och svälla
- 200 grader ungefär 8 minuter svala plåtar allt beror på hur ugnen är eller 175 grader.